Gyakran Ismételt Kérdések

 

Miért érdemes belépnem a flottába?  
Minden sokkal olcsóbb: nagyon alacsony hívásdíjakon beszélhetsz, 60 db ingyen SMS-t küldhetsz, flottán belül ingyen beszélhetsz, olcsóbb az internet stb.

Mire szolgál a 6000 Ft éves flotta tagsági díj?
A tagsági díj befizetésével klubunk tagjává válsz. A Mizu Flotta tagjaként részesülsz a kedvezményekben.

Internet telefonszámomat is regisztrálnom kell? Fizetnem kell utána tagsági díjat?
Nem, internet telefonszámodat nem kell regisztrálnod és tagsági díjat sem kell fizetned utána. Ha más (nem Telenor) szolgáltatótól lépsz be a flottába, internet telefonszámodat az eredeti szolgáltatónál mondd vissza, és a flottába lépés után kérhetsz újat. 

Kié a telefonszámom, ha belépek a flottába?
Flottába lépésedkor a telefonszámod jogilag a Sonsamex Kft. tulajdonába kerül. Meghatalmazod a céget, hogy a telefonszámodat a flottába behozza, valamint egy felelősségvállalási nyilatkozatot írsz alá, amelyben vállalod a telefonszámodat érintő anyagi kötelezettségek teljesítését. A számlát az általad kért módon és általad megjelölt címre, E-mail címre küldjük.

Mi a teendő, ha be akarok hozni valakit a flottába?
Kérlek, csak általad megbízhatónak ismert személyt ajánlj. Felelős vagy az általad a flottába belépő személyekért. Teendő: Regisztráljon be a honlapunkon és ajánlónak írjon be téged.

Feltöltő kártyás telefonszámot is be tudok hozni a flottába?
Igen, be tudod hozni a feltöltő kártyás telefonszámot is a flottába. Amint a flottába kerül a telefonszám, feltöltő kártyás rendszerből a flottára érvényes tarifával működő előfizetéses rendszerbe lépsz át.

Mit kell tennem, ha készüléket akarok vásárolni?
Írd meg nekünk e-mailben a kiválasztott készülék típusát, a kapcsolási számot, amire szeretnéd megvenni, és azt, hogy hány év hűséget vállalsz. Mi rendeljük meg neked a készüléket.

Mitől függ, hogy milyen kedvezménnyel, hűségnyilatkozattal tudok készüléket vásárolni?
A flottára érvényes tarifahűség lejáratától függően változik, hogy éppen tudsz-e, és ha igen, 1 vagy 2 éves kártyahűséggel, kedvezményesen készüléket vásárolni. Általában az 1 éves hűség lehetséges, és az is éri meg, mivel a 2. hűségévet a szolgáltatók alig jutalmazzák. Érdemesebb az 1 éves hűségidő leteltekor ismét venni egy készüléket, és a két készülék egyikét eladni. (Ha például Samsung Galaxy S III készüléket akarsz venni,  listaára most (2012.11.20) 193 990 Ft, 1 éves hűséggel 159 990 Ft, 2 éves hűséggel 149 990 Ft - míg az első évet 34 000 Ft, addig a második évet mindössze 10 000 Ft kedvezménnyel jutalmazzák.) 

Mit jelent a tarifahűség és a kártyahűség?
Tarifahűség: az előfizető vállalja, hogy adott ideig ugyanazon áron veszi igénybe a szolgáltatásokat. Új kedvezményeket, tarifát ez idő lejárta után lehet igényelni.
Kártyahűség: az előfizető vállalja, hogy adott ideig ugyanazon szolgáltatónál tartja a telefonszámát. Tarifák között vagy előfizetésesről kártyásra lehet váltani eközben.
Nem célszerű, ha az egyik hűségidő túlnyúlik a másikon, mert a flotta ezáltal veszít az alkupozíciójából. A készülékvásárláskor vállalható hűségidőt ezért esetenként korlátozzuk.

Ha tarifahűségem még nem járt le, be tudok lépni a flottába?
Nem, csak a tarifahűség lejárata után tudsz a flottába belépni.

Ha kártyahűségem még nem járt le, be tudok lépni a flottába?
Ha a kártyahűséged a Telenornál van, és mellette tarifahűséged nincs, megoldható a flottába lépésed. Mindenképpen külön jelezd!

Mit kell tennem, ha a számlázási címemet szeretném megváltoztatni?
Írd meg nekünk e-mailben a kapcsolási számot, valamint a módosítandó és az új számlázási címet. Segítünk neked.

Mit kell tennem, ha egy szolgáltatást szeretnék rendelni vagy megváltoztatni?
Írj e-mailben egy ezzel kapcsolatost kérést az alábbi adatokkal:

Neved:
Telefonszámod:
A telefonszám amire a szolgáltatást rendeled/módosítod:
A telefonszám használójának neve:
Szolgáltatás amit rendelsz/módosítasz
Szolgáltatás általad ismert ára (csak ellenőrzés képpen)
Szolgáltatás indításának ideje: *
 
*Bizonyos szolgáltatások, nem számlázhatók törthavi elszámolásban mert például ha megrendelsz valamennyi internetes adatforgalmat azt ugyanúgy elhasználhatod 1 nap alatt is mint egy hónap alatt, ezárt fontos tudnunk, hogy számlafordultával vagy azonnal szeretnéd hogy aktív legyen a rendelésed.